kinderpsycholoog den bosch

Reacties cliënten

Ik zal het heel leuk vinden als ik nog één keer mag komen.

Laila

Lees meer reacties van cliënten.

kindertherapie den bosch

kinderpsycholoog den bosch

Kinderpsycholoog Den Bosch

Zit er een kinderpsycholoog in Den Bosch of gaan we voor kindertherapie naar Den Bosch?

Maar wat is het verschil tussen een kinderpsycholoog of kindertherapie?Een kinderpsycholoog behandeld vaak complexere psychische problemen dan wat kindertherapie doet. Waar andere vormen van hulpverlening gebruik maken van één invalshoek, wordt er met kindertherapie gewerkt aan observatie, onderzoek en behandeling vanuit meerdere behandelmethoden. Ouders vinden het vaak een grote stap om een kinderpsycholoog te bezoeken met hun kind.Toch kan het voor een aantal kinderen nodig zijn als er bv een complex psychiatrisch probleem is waar uitgebreid onderzoek van de hersenen nodig is.

Anna was 4 jaar toen zij plotseling niet meer de klas in wilde. Ze had erg veel last van bepaalde kinderen in de klas en wist niet hoe hiermee om te gaan. Ook had ze moeite met de juf die ze niet aardig vond. Ze ging situaties ontwijken door zich heel terughoudend op te stellen..was bang en wilde de klas niet meer in.. Het werd daardoor steeds erger, tot zij helemaal niet meer naar school wilde zo vertelt Anna’s moeder Marjon. Eenmaal thuis achter haar laptop ging Marjon hulp zoeken maar wat ze niet wilde was naar een psycholoog met Anna. “Ik heb geen zin om het probleem “groter” te maken en een officieel traject in te gaan waardoor Anna gelijk een etiket op geplakt krijgt “ zei ze tegen haar vriendinnen. Marion vond Kind & Tienerpraktijk Het Schild” wat als specialisatie kinderen en tieners behandeld en met name het gedrag en emoties. vanwege Anna’s angst en zelfvertrouwen. Marjon stuurde haar een mail waarin ze over haar dochter Anna vertelde en waar zij last van had.. Zij legde me uit hoe deze angst van mijn dochter was ontstaan . Het probleem werd serieus genomen en ik vond begrip en herkenning. Dat voelde goed.

Er werd geluisterd naar Anna en Anna leerde techniekjes precies op haar leeftijd afgestemd waar zelfs ik nog veel van geleerd heb. Ook werd ikzelf begeleidt om Anna op de juiste manier thuis te kunnen ondersteunen. Anna leerde ook,hoe zij in de klas met bepaalde kinderen moest omgaan en hoe zij dit voor haarzelf op een makkelijke manier kon handelen. Door alleen maar te praten tegen een kind biedt je het geen handvaten maar als je haar leert hoe ze dat moet doen werkt het wel. Na vier keer ging het al een stuk beter waardoor Anna nu weer met plezier naar school gaat.

Een kinderpsycholoog is dan niet altijd nodig,…

We hebben inmiddels vele kinderen geholpen uit Den Bosch en omliggende regio's waaronder: Vught, Rosmalen, Schijndel en Berlicum.