adhd behandelen kind

Reacties cliënten

Ik zal het heel leuk vinden als ik nog één keer mag komen.

Laila

Lees meer reacties van cliënten.

adhd behandeling kind

adhd behandelen

ADHD behandelen

Kinderen met ADHD behandelen door geduld en coaching.

ADHD behandelen houdt in dat we door een ADHD behandeling specifek gaan focussen op het bestrijden en het verminderen van de symptomen en gevolgen van ADHD en het verbeteren van je algehele sociale functioneren waardoor je beter met alles weet om te gaan , Ook ga je ervaren, dat je door ADHD behandelen, meer rust in je hoofd en lichaam voelt waardoor alles veel makkelijker vooor jou en je omgeving wordt.

Een ADHD behandeling voor je kind

Een ADHD behandeling kind gericht, houd ook in dat je soms medicijnen moet slikken als het echt niet anders kan.

ADHD

  • Heb jij ADHD
  • Herken je je in de symptomen van ADHD
  • Of heb je iemand in je omgeving die ADHD heeft?


Wat betekent ADHD voor je kind?

ADHD is een afkorting van: �Attention Deficit Hyperactivity Disorder�.

ADHD is een stoornis waarbij je het problem ervaardt om je aandacht ergens bij te houden en je heel erg druk bent (hyperactief).

Nu is iedereen wel eens druk of heeft moeite met concentreren, maar als je ADHD hebt heb je hier vaker last van als anderen.Soms vergeet je belangrijke dingen. Je kunt soms dingen doen waarbij je niet goed van te voren over nagedacht hebt. Ook heb je wel eens problemen om goed in slaap te komen.. Dan kan ADHD niet leuk voor je zijn. Niet voor jezelf en soms ook niet voor je omgeving

Misschien word je hier verdrietig van. Vrienden, ouders en leerkrachten mopperen soms op je als je hier last van hebt�

Lees het verhaal van Tom..

Als Tom na een schooldag weer thuis is, zit hij het liefst op zijn kamer. Spelen met zijn telefoon of achter de computer of lekker stoeien met de hond Kasper. Soms speelt hij met een vriendje. Tom heeft wel vrienden, maar soms raakt hij ze ook weer kwijt. Ze willen dan niet meer met hem spelen omdat ze Tom te druk vinden omdat hij ADHD heeft.

Pillen voor ADHD

�Eerst kreeg ik pilletjes voor mijn ADHD� zegt Tom. Zodat ik rustig werd en op school beter kan opletten en minder snel ruzie maak. Die pillen moest ik helemaal doorslikken en mocht ik niet op bijten. Mijn mam mocht ze niet kleiner maken, want dan werken die pillen niet meer. Dat vond ik heel irritant. Gelukkig heb ik toen zelf gelezen over pillen voor kinderen met ADHD die je niet helemaal door hoeft te slikken.Daar mag je poeder van maken en ze ergens doorheen doen zodat je het niet proeft. Met mama hebben we toen aan de dokter gevraagd of ik ook die pillen mocht hebben voor mijn ADHD. En dat mocht!

Pesten

�Ik vind het nu daarom niet erg meer dat ik medicijnen moet nemen. In groep 6 werd ik wel eens gepest. Dan scholden kinderen mij om mijn ADHD uit� tijdens het buitenspelen. Ik vertelde het dan tegen de meester. Die hield de pestkoppen daarna extra goed in de gaten. Nu weet ik hoe ik er mee moet omgaan omdat ik hulp heb gekregen

We hebben inmiddels vele kinderen geholpen uit Den Bosch en omliggende regio's waaronder: Vught, Rosmalen, Schijndel en Berlicum.